9 Mart 2015 Pazartesi


Devlet Koruması Altındaki  Hiçbir Çocuk Ailesiz ve Sevgisiz Kalmasın Diye …
Denizli Koruyucu Aile Derneği tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyalogu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı  projesi Ankara’da 7 Mart 2015 tarihinde TBB Litai Konuk Evinde saat 13.30 da yapılacak açış toplantısı ile başlıyor.
Hollanda International Child Development Initiatives (ICDI) ortaklığında yürütülen ve 12 ay sürecek Proje sonunda Türkiye’de koruyucu aile modelinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projeye Denizli Barosu ve Pamukkale Rotary Kulüp de destek veriyor.
Bu amaçla Türkiye’nin 8 ilinde forum toplantıları düzenleniyor ve koruyucu aile kavramı bir çok kişiye tanıtılarak ilgi oluşturulması planlanıyor. Öte yandan koruyucu aile olma yolunda ilk adımı atan ilgililere çocuk büyüme süreçlerine ilişkin örnekler aktarılarak, daha çok sorun çözme becerisi gelişmiş ebeveynin sistemde almasına destek olunacak.
İç dünyalarındaki ağır yüklerle, koruyucu ailelere merhaba diyen çocuklarımız, bu yüklerin ağırlığıyla yeni yaşam deneyimlerine korkuyla başlayabiliyor ve, uyum süreçlerinde zorlanabiliyor.
Proje kapsamında alan çalışanları; çocukların içlerindeki yükleri boşaltmanın önemini ve yöntemini anlatan "BACK PACK" (Sırt çantası) metodu ile tanıştırılıyor, ve bu destek mekanizmasıyla koruyucu ailelere yerleşen çocukların yeni yaşamlarına uyumları kolaylaştırılıyor.
Devlet koruması altındaki çocuklarımızın sevgi dolu ve güvenli ailelerde, nitelikli bir bakımla buluşması ve koruyucu aile modelinin, çocuğun yüksek yararı bakış açısıyla uygulanabilmesi için, Proje sürecinde Koruyucu aile yasa tasarısının hazırlanması ve sunulması da planlanıyor.
Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı Projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu. 
Denizli koruyucu aile derneği
2009 yılında kurulan Denizli Koruyucu Aile Derneği; Devlet koruması altındaki tüm çocukların, sevgi dolu ve güvenli bir aile ortamlarında büyümesini ve aile temelli bakım sistemlerinin gelişmesini hedefler.
Çalışma başlıkları; Koruyucu Aile modelinin öncelikle yerel ve ulusal ölçekte yaygınlaşmasına katkıda bulunmak. Koruyucu aileler ve aday koruyucu ailelerde ortak algı ve vizyon geliştirmek.
Koruyucu aile ve çocukların eşleşmeleri sonrasında uyumları ve sorunları sürecinde destek vermektir.
Bu amaçla yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alır..
Proje açılışının Dünya kadınlar gününün kutlandığı bu haftayla örtüşmesi nedeniyle şiddet mağduru olan ve şiddete şahitlik etmiş çocukların da bakımını üstlenen koruyucu aileler olarak, koruyucu aile modelinin aynı zamanda bir kadın dayanışması olarak algılanmasının, sisteme farklı bir duyarlılık ve zenginlik katacağına inanıyor, şiddetten uzak, sevgi dolu yaşamlarda kendilerini ifade edebilmeleri dileklerimizle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.
Bilgi  ve katılımi çin: 05053956625, Proje Koordinatörü / Basın İlişkileri Sorumlusu
T 02582413388 F 02582143388  M denizli@koruyucuaile.org.tr E www.koruyucuaile.org.tr


Tagged: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder