5 Ekim 2016 Çarşamba


İşitme kaybı maalesef gözle görülen bir sorun olmadığından bebeklerimiz büyüme evresinde onların bazı seslere karşı tepki vermemesinden dolayı görmüş olduğumuz bir durum. Bebeğimiz yada çocuğumuz işitme sorunu yaşıyorsa bunlar için biran önce testlerin yapılması gerekmekte. En ileri tanı şekli olarak bera testi uygulanır.
Kartal doğduktan daha 5 gün sonra aşırı yükseklikte sarılık olduğunu sizlerle paylaşmıştık ve ışın tedavisi uygulanmıştı. Işın tedavisi göre her bebeğin bera testi yaptırması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki neden bu test yapılmalı? Işın tedavisinin ne gibi sorunları olabilir? Bebeğimize yan etkileri nedir?
Yüksek ısı ve ışık ile yapılan bu uygulamanın hem göze hem de kulağa yan etkileri bulunmakta. Gözüne takılan bandın tam olarak kapatılması gerekmekte kapatılmadığı takdirde göz için de ayrı bir test yapılması gerekiyor. Sağlık ocağına sarılık ile olan testleri göstermek için gittiğimde , aile hekimimiz bera testini yaptırdınız mı? diye sordu. Biraz tuhaf geldi çünkü hastanede bize bu bilgi verilmemişti. Bera testi nasıl yapılır? Diğer testten ne farkı var? diye merak ettik. Aile hekimimiz ,eğer doğum yaptığınız hastanede DEVAMI İÇİN HADİ BUYRUN

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder