26 Eylül 2013 Perşembe

 
Suadiye'de 0-3 yaş anneleri için İzci Anaokulu'nda Pedagog Destekli Yaşantı Grupları 2 Ekim'de başlıyor!
 
Her anne-baba bebeklik döneminde çocuğunun gelişimini pedagog desteğiyle takip etmek ister. İlk 3 yılda annelerin bebeklerini ve kendilerini tanımaları, ortaya çıkan sorunlarla etkili bir şekilde baş etme yollarını bulabilmeleri için İzci Anaokulu’nda Pedagog Destekli Yaşantı Grupları pedagoji sohbetlerine başlıyor.

İzci Anaokulu pedagog destekli yaşantı gruplarıyla, aynı dönemleri yaşayan ebeveynler kendi deneyimlerini paylaşacak, uzmanlarla sorularına yanıtlar bularak çocuklarının gelişimine katkıda bulunabilecekler.
Pedagog Destekli Yaşantı Grubu , İzci Anaokulu Pedagoji Sohbetlerinin ilki, “İlk 3 yılda annelik” başlığı altında bebeklik döneminin zorluklarıyla baş etmek konusunu içeriyor.
“İlk 3 yılda annelik”
Memeden kesme sorunu
Emzik ve biberon sorunu
Tuvalet eğitimini nasıl ve ne zaman verelim?
Çocuğun cinsel gelişimi ve eğitimi
Uyku sorunu
Anneden ayrılma ve özgüven gelişimi
Yemek yeme alışkanlığı
Anaokuluna başlama

Yaşantı grupları Özel Mavi Aile Danışma Merkezi tarafından desteklenmektedir.
Uzmanlar: Uzman Pedagog ve Psikolojik Danışman Belgin Temur Yağlıtaş ve Uzman Psikolojik Danışman Elvan Gezen Ucur

Ne zaman: 2 Ekim 2013 Çarşamba ve 9 Ekim 2013 Çarşamba

Saat: 15.30-17.30 arası (2 oturum toplam 4 saat)

Ücret: 140 TL + KDV

Yer: Özel İzci Anaokulu

Adres: Eminali Paşa Caddesi, Beyaz Gül Sokak No:6 Suadiye/KADIKÖY/İSTANBUL

Rezervasyon 30 Eylül 2013 Pazartesi tarihine kadar 0216 445 61 71 veya 0533 423 26 55 numaralı telefonlardan yapılabilir.
 
Uzman Pedagog ve Psikolojik Danışman Belgin Temur Yağlıtaş Hakkında:
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü mezunudur (1989). İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamlamıştır (2002). Zihinsel özürlü ve otistik çocuklarla özel eğitim çalışmaları yapmıştır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve özel öğrenme bozukluğu konularında deneyim kazanmıştır. Çocuklardaki ruhsal-davranışsal sorunlarla ilgili bireysel çalışmalarının yanı sıra anne-baba danışmanlığı ve anne-baba eğitim grupları yapmaktadır. Öğretmenlerle ve anne-babalarla “çocuklarla etkili iletişim” ve “aile içi etkili iletişim” konusunda grup çalışmalarının liderliğini yapmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve birçok kurumun düzenlediği seminerlerde, çeşitli sempozyumlarda, kolokyum ve panellerde yer almaktadır. Çeşitli eğitim kurumlarında öğrencilere ve ailelere yönelik eğitimler ve çalışmalar yapmakta, çeşitli kurumsal firmalara yönelik eğitimler vermektedir. Özel Mavi Aile Danışma Merkezi’nin kurucusu ve yöneticisidir. PREP (Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği)’nin kurucu üyesidir. Çeşitli üniversitelerde mesleğe yeni kazandırılacak kişilere yönelik süpervizörlük yapmaktadır. Değişik basın yayın organlarında çocuk ve ailelerin sorunlarına yönelik yazılar yazmakta ve programlar hazırlamaktadır.

Uzman Psikolojik Danışman Elvan Gezen Ucur Hakkında: İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 2001 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans tezini Maltepe Üniversitesi Psikoloji ana bilim dalında “Aile Tutumları ve Çocukların Bilişsel Performansları” üzerine tamamlamıştır. 3 yıl özel bir ilköğretim okulunun anaokulu bölümünde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nde görev almıştır. 2003-2007 yılları arasında Nöroloji ve Psikolojik Danışmanlık alanında hizmet veren özel bir merkezin psikoloji bölümü kadrosuyla birlikte çocuk ve ergenlerle çalışmış, ailelerine danışmanlık yapmıştır. 2007 yılından bu yana Özel Mavi Aile Danışma Merkezi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Eğitimsel ve pedagojik amaçlı çalışma konuları arasında okul öncesi ve okul çağı çocuklarına yönelik hiperaktivite, öğrenme güçlükleri ve dikkat problemleri yer almaktadır. Bebeklik dönemi ile ilgili aile danışmanlığı, çocuk ve ergenlerin ruhsal ve davranışsal problemlerine yönelik psikolojik danışmanlık yapmaktadır. Alanda akademik ve mesleki çalışmalar yapmakta, farklı eğitim kurumlarında eğitim ve seminerler düzenlemekte, okul öncesi eğitim kurumlarında danışmanlık yapmaktadır. Ulusal kongre ve sempozyumlarda akademik çalışmaları ve ilgili bildirileri yer almaktadır.
  
Mavi Aile Danışma Merkezi Hakkında: 1999 yılında kurulmuş, çocuk ve ailelerin psikolojik sorunlarına yönelik olarak danışmanlık ve eğitimsel destek veren bir kuruluştur. Marmara Depreminden sonra büyük projelerde çalışılmış, okul ruh sağlığı alanında öğretmenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi ve bu yolla çocukların ruhsal problemlerinin önlenmesi-azaltılması konusunda çalışmalar yapılmıştır. Merkezde psikolojik danışmanlık çerçevesinde anne-baba danışmanlığı, 0-6 yaş gelişim takibi, pedagojik danışmanlık, ergen, yetişkin, aile ve çift danışmanlığı; özel eğitim çerçevesinde gelişim problemleri, otizm, asperger sendromu, okula hazırlık, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, öğrenme problemleri konularında çalışılmaktadır. Anne-babalar, öğretmenler ve meslektaşlara yönelik seminer çalışmaları yapılmakta, sosyal beceri, çalışma becerileri, kardeşe hazırlık, özgüven gelişimi vb.konularda grup çalışmaları yürütülmektedir.

Özel İzci Anaokulu Hakkında: 1999 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak İstanbul Suadiye’de iki katlı müstakil binasında butik bir yapıda 3-6 yaş grubu çocuklara eğitim veren okul öncesi eğitim kurumudur. Uzman Pedagog Belgin Temur Yağlıtaş yönetimindeki okulun eğitim programları, Özel Mavi Aile Danışma Merkezi’nin (www.maviailedanismamerkezi.com uzman ekibi tarafından desteklenmektedir. Özel Mavi Aile Danışma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan İstanbul’daki 12 merkezden biridir. Özel İzci Anaokulu, Montessori Eğitim Sistemi’ni, tüm eğitim sistemi içerisinde uygulanabilir olarak geliştirmeyi, Türkiye'de Montessori Eğitimi ve ekipmanları konusunda daha da uzmanlaşılmasının sağlanmasını hedeflemektedir. Çocuklara birçok değişik konuda deneyim fırsatı verilerek yetenekli oldukları alanlar belirlenmekte ve çocukların aileleri bu konuda bilgilendirilmektedir. İzci Anaokulu’nda Montessori Uygulamaları konusunda deneyimli uzman sınıf öğretmenleri, yardımcı ve stajyer öğretmenlerin yanısıra, her biri konularında uzman branş öğretmenleri görev almaktadır. Okulda İngilizce, yaratıcı drama, satranç, bale ve modern dans, Orff, sanat eğitimi, mutfak sanatları branş dersleri verilmektedir.

Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder