11 Haziran 2015 Perşembe

Herkese merhaba, girişimci anneler bizler için çok önemli ve onların başarıları bizleri de mutlu ediyor. Girişimci annelerden biri ile sizleri tanıştırmak istiyoruz. OfficePort İstanbul'un kurucusu Kıvanç hanımın bir kızı var.İş kurmak isteyenlere, fikri olanlara ama ofis konusunda da sıkıntı yaşayanlara yardımcı oluyor. Peki bu Office Port İstanbul neler yapıyor? Nasıl ulaşabiliriz diye merak ediyorsanız bu özel röportajımıza herkesi bekliyoruz.
Keyifli okumalar.


Officeport İstanbul fikri nasıl oluştu?
Hikayem kızım Dila’nın doğumuyla daha önce yaptığım tüm işi gücü bırakıp kendimi full time anneliğe adamamla başlıyor aslında. O gözlerimin sadece kızımı gördüğü dönem geçip dışarıda geçen hayatın varlığına tekrar vakıf olunca, kafamdan türlü iş fikirleri geçmeye başladı. Evet ben bir anneydim ama başka bir şeyler de üretebilirdim, kızım artık büyürken başka uğraşlar da edinebilirdim. İşin özeti kızım büyüyüp okula başlama çağı geldiğinde, benim evde oturma ve sadece anne olma halim bana az gelmeye başlamıştı. Bundan yaklaşık 4 sene önce bende yavaş yavaş ne yapabilirimle başlayan araştırma sürecine girdim. Planladıklarımı yapma sürecinde olumsuzluklarla karşılaştım ama o sırada çok başka o çok büyük açığı farkettim! Ben nasıl ki ofis bulmak, şirket kurmak konularında zorlanıyorsam, aynı zamanda başka girişimci kişilerde bu konuda zorlanıyordu. Bu genel bir sorundu aslında. İşte buda beni bu işi kurmaya yöneltti.

Bu sistem içinde neleri kapsıyor?
Yeni bir iş girişimine başlarken insanların üzerinde en büyük yük olan ofis açma derdine çare bir sistem başlamıştı dünyada! Sanal ve hazır ofis sistemleri! Evden çalışanlara, sürekli ofis ihtiyacı duymayanlara en büyük destek bu sistemde mevcuttu! Şirket mi kurmak istiyorsun, adres lazım, hemen adres sağlanıyor, sekreterya desteği mi lazım, telefon numaralarına kadar sana destek veriliyor, telefonların profesyonel bir sekreterya tarafından cevaplanıyor, gelen kargoların yine iş adresi olarak seçtiğin o adreste kabul ediliyor, adına muhafaza ediliyor, müşterilerin o adrese gelirse karşılanıyor, sen de o adreste ne zaman istersen o zaman gidip çalışıyor, çalıştığın kadar ödüyordun ofis ücreti! Her keseye uyacak fiyatlarıyla dolu çözümler vardı bu sistemde; istersen sadece bir adres ve posta kutusu kiralayabiliyor, şirketini o adreste kurabiliyordun. Her gün gideceğim çalışacağım dersen de, hazır dayalı döşeli ofislerden biri senin oluyor; her türlü ofis hizmeti içinde, sekretaryası, elektriği, hatta çayı kahvesi bile dahil otel konforunda ama ekonomik bedellerle ofis sahibi oluyordun. Yaklaşık 15 yıldır dünyada uygulanmaya başlayan hazır ve sanal ofisler, ülkemizde de son 5 yıldır epey yaygınlaşmaya başladı.



Yeriniz nerede?
Yeni nesil çalışma şekli diye adlandırdığımız bu sistemleri sunan Officeport İstanbul da Pratik ve kolay ofis çözümleri sunma amacıyla Yeşilköy’de Atatürk Havalimanının yanı başında Dünya Ticaret Merkezi’ndeki 400 m2lik adresimizde kuruldu. Müşterilerimiz arasında her sektörden firma var.

Annelerimize neler söylemek istersiniz?

A’dan Z ‘ye her köşesinde ciddi emek verdiğim ofisimiz; çok klişe olsa da inanın kızımdan sonra ikinci bir bebek oldu benim için. Yavaş yavaş tanınan bir marka haline gelmesi, artan müşterilerimizin sürekli memnuniyeti ile doğru bir yolda olduğumuza inandırdı bizi. Anne ve bebek dergisinin okuyucu kitlesi olan siz annelere heyecanla diyebilirim ki en çok sizleri bekliyoruz ofisimize aslında! Kendi tecrübemden yola çıkarak kısaca bahsetmeye çalıştığım girişim hikayemde, evde çocuklarıyla kafalarında türlü iş fikirleri olan annelerin de artık işe başlarken destek alabilecekleri, madden ve manen işlerini kolaylaştıracak bu sistemin varlığını bildirmek istedim. Gerisi sizin hayallerinize ve
araştırmalarınıza kalmış!

Size nereden ulaşabilirler?
Bize
www.officeportistanbul.com’dan ulaşabilir, keyifli bir mola için her zaman kahveye gelebilirsiniz. Çünkü anneler her zaman her şeyin en güzelini hakeder! Sevgiler…

Tagged: , , , ,

3 yorum: