17 Kasım 2014 Pazartesi


Korunma gereksinimi olan çocukların bakımlarını üstlenerek, onların sevgi dolu bir aile ortamında büyümesini amaçlayan İstanbul Koruyucu Aile Derneği, 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü"ne özel halkı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için “Kimsesi Sizsiniz” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Hayata geçirdikleri kampanya ile koruyucu ailelik hakkında bilinç ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp; "Kimsesi Sizsiniz” kampanyası ile ilgili birtakım etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerle geniş kitlelere ulaşarak bilinçli ve nitelikli koruyucu aile sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Çocukların sevgi dolu bir ailede büyümesi gerektiğini vurgulamak ve koruyucu aile modeli hakkında ulusal çapta bir farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler; 20- 21- 22 Kasım 2014 tarihleri arasında Akasya AVM,  20-21-22-23 Kasım 2014 tarihleri arasında ise Maltepe Park AVM'de gerçekleşecek. Tüm gün sürecek olan etkinliklerde İstanbul Koruyucu Aile Derneği yetkilileri, ailelere koruyucu aile kavramının detaylarını paylaşırken, çocuklara haklarından bazılarını öğretecek eğlenceli atölye çalışmaları yapılacak.
Şu an devlet korumasında olup kurum bakımında kalan yaklaşık 12.000 çocuk mevcut olup,  yaklaşık 3800 çocuğun koruyucu ailelerin yanında  bakım altında olduğunu söyleyen İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp ; “Koruyucu aile bakım ve hizmet modeli toplumun geniş kesimleri tarafından tam olarak bilinmiyor. Çalışmalarımız ile aile temelli bakım sistemlerinden olan koruyucu aile sisteminin ülkemizde hak ettiği yere ulaşması için çabalıyor, toplumumuzu koruyucu aile konusunda duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.
İstanbul Koruyucu Aile Derneği Hakkında:
Katılımcılık ve gönüllülük esasları dahilinde, devlet koruması altındaki çocukların bir aile içinde büyüme hakkını korumaktadır. Çocukların yüksek yararını göz önünde tutarak, toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasını sağlamaktadır.






Tagged: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder