7 Ocak 2014 Salı


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı’na bağlı SODES Projesi kapsamında, 25 Aralık Kurtuluş Bayramı’na özel bir şenlik düzenledi. Çocuk dostu şehir alarak anılan Gaziantep, çocuklara bir büyük destek daha vererek, Gaziantep Belediyesi tarafından “Çocukları Sanatla Buluşturan Merkez” sloganıyla yürütülen Çocuk Sanat Merkezi’nde, çok özel bir aktiviteye sahiplik etti. 16, 18, 19, 20, 23, 24 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleşen ve pek çok kültür - sanat atölyesi içeren şenlik kapsamında, yüzlerce sanatsever çocuk atölyelere ücretsiz olarak katıldı. Ardışık atölyeler halinde uygulanan aktiviteler, çok sayıda okulu gruplar halinde ağırlayarak Kurtuluş Bayramı’na yakışır coşkulu bir atmosferde sürdü.

Şenliklerin ilk gününde Gaziantep kültürüne özgü antik dönem sembolleri ve hikayelerinin görsel bir sunumla çocuklara aktarıldığı Sembol Atölyesi ve antik kaplara dekoratif uygulamalarla Tasarım Atölyeleri gerçekleştirildi. İkinci gün ise Mozaik Atölyeleri’ne yer verildi. Atölyede, Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenen mozaiklerin mitolojik hikayeleri görsel bir sunumla çocuklara aktarıldı ve müzede sergilenen en önemli mozaiklerin reprodüksiyonları yapıldı. Çingene Kızı, Oceanos ve Tethys, Parthenope, Metiokhos mozaikleri tuval üzerine orijinal renk ve materyallerle uygulanarak çocukların zihinlerine sanat yoluyla kaydedildi. İlerleyen günlerde Ornitoloji, Kostüm ve Takvim Atölyeleri uygulanarak tüm çocuklar hem otantik kültürlerine hem de sanata biraz daha yakınlaştırıldı. Proje Tasarımı ve uygulaması GA Çocuk Tarafından yapılan Şenlik Programı, GA Çocuk’un tüm etkinlikleri gibi uzman eğitmenler önderliğinde, yaş gruplarının gelişim evrelerini uygun metotlarla tamamlandı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Projenin Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz Çocuk Sanat Merkezinde, çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini keşfedecek, destekleyecek, onları sanatla buluşturacak çeşitli eğitim programları geliştiriyoruz. Farklı çalışmalar yapılmasına olanak sağlayacak bir içerik ile hazırlanan 25 Aralık Şenliğinde atölyeler zengin ve değişken içeriğe sahip. Çocukları yeni sanat dalları ile buluşturacak farklı atölyeler, Ornitoloji, Kostüm,Mitoloji, Sembol ve Tasarım Atölyeleri olarak seçildi. Bu atölyeler merkezimizde ilk kez yapılıyor. Amacımız çocukların yaratıcı ve özgün düşünme yeteneklerini teşvik etmek. Onlara geniş bir yelpazede keyifli öğrenme fırsatları sunmak ve onlara değişken atölye fırsatları ile farklı disiplinleri tanıtmak. Çocuklara yönelik birbirinden farklı birçok atölyeyi içeren 25 Aralık Kültür Sanat Şenliğinde atölyelerden hemen sonra 25 Aralık haftası atölyelerde ortaya çıkan eserlerin sergileneceği bir sergi düzenlenecek” dedi.

24 Aralık’taki finalin ardından, 25 Aralık’ta Onat Kutlar Sergi Salonu’nda açılan sergi ise projenin kalıcılığı için atılmış bir adım oldu.  Proje boyunca çocuklar tarafından üretilen tüm işler özel bir sergileme tasarımıyla ziyaretçilere açıldı. Halen açık olan sergi 12 Ocak 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. 

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder