24 Haziran 2015 Çarşamba

Eti Sarı Bisiklet kadın hareketi başladı! ETİ ve Aktif Yaşam Derneği’nin, hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği Sarı Bisiklet Projesi, ‘Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ hareketi ile bisikleti gündelik hayata taşıyor…


Geçtiğimiz yıl ETİ’nin Aktif Yaşam Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği Sarı Bisiklet Projesi, 2015 yılında İstanbul’da devam ediyor. Bisiklet kullanan ve kullanmak isteyen tüm kadınları aynı platformda birleştirmek amacıyla kurulan ‘Bisikletli Kadın İnisiyatifi’, ETİ ve Aktif Yaşam Derneği’nin de desteğiyle yıl boyunca İstanbul’da birçok farklı aktiviteye imza atmaya hazırlanıyor.

Sarı Bisiklet ile hem rahatlık, hem hareket…
Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için İstanbul Maltepe ve Zeytinburnu’ndaki ilköğretim okullarında 5 bin öğrenciye bisiklet eğitimleri veren Sarı Bisiklet, aynı zamanda mobil tamir aracı ile İstanbul sokaklarında bakıma ihtiyacı olan bisikletlerin ücretsiz tamirini yaparak atıl durumdaki bisikletleri sokaklara geri kazandırmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında, özellikle ev hanımlarının semt pazarlarındaki alışverişlerini hem rahatça taşımaları, hem de hareket etmelerini sağlamak amacı ile üç tekerlekli sepetli Sarı Bisikletler ile etkinlikler de düzenlenecek. 

Sarı Bisiklet’in ve Bisikletli Kadın İnisiyatifi’nin çalışmaları sosyal medyada da kendini gösteriyor. “#bisikletimleben” ve “#saribisiklet” hastag’leriyle bisikletle çekilmiş fotoğraflarını paylaşanlar arasından en beğenilen fotoğrafların sahiplerine bisikletleriyle kullanabilecekleri sürpriz hediyeler verilecek.

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder